Łosoś Eli z patelni grillowej

Łosoś Eli z patelni grillowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś dzwonka

    6 sztuk
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • sos rybny

    1 łyżka
  • sos chikki słodko-ostry

    2 łyżki
  • olej roślinny

    4 łyżki
  • koperek

    1/2 pęczek
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzwonka łososia umyć i od razu osuszyć ręcznikiem papierowym.Składniki marynaty (sosy:sojowy,rybny,chilli,olej,sok z cytryny,koperek,czosnek,pieprz) dokładnie wymieszać.Marynatą zalać dzwonka łososia i włożyć do lodówki na 3 godziny.Wyjąć łososia z marynaty,osuszyć ręcznikiem papierowym.Rozgrzać patelnię grillową i posmarować olejem.Piec dzwonka łososia na patelni grillowej z obu stron na rumiano.Smacznego!

Ja podałam łososia z surówką zmłodej kapusty 3 (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Islanzadi

01.12.2010 00:24
Pycha :)

eli_555

25.08.2010 15:49
W Carrefour

Koper

25.08.2010 06:04
Bardzo fajny, a gdzie kupujesz sos rybny? ja go nie mogę znaleźć.

Misiek1

24.08.2010 08:20
Pachnący przyprawami... Coś pysznego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat