Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś Eli z patelni grillowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś dzwonka 6 sztuk
sos sojowy 4 łyżki
sos rybny 1 łyżka
sos chikki słodko-ostry 2 łyżki
olej roślinny 4 łyżki
koperek 1/2 pęczek
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś Eli z patelni grillowej

Dzwonka łososia umyć i od razu osuszyć ręcznikiem papierowym.Składniki marynaty (sosy:sojowy,rybny,chilli,olej,sok z cytryny,koperek,czosnek,pieprz) dokładnie wymieszać.Marynatą zalać dzwonka łososia i włożyć do lodówki na 3 godziny.Wyjąć łososia z marynaty,osuszyć ręcznikiem papierowym.Rozgrzać patelnię grillową i posmarować olejem.Piec dzwonka łososia na patelni grillowej z obu stron na rumiano.Smacznego!

Ja podałam łososia z surówką zmłodej kapusty 3 (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Islanzadi 01.12.2010 00:24
Pycha :)
eli_555 25.08.2010 15:49
W Carrefour
Koper 25.08.2010 06:04
Bardzo fajny, a gdzie kupujesz sos rybny? ja go nie mogę znaleźć.
Misiek1 24.08.2010 08:20
Pachnący przyprawami... Coś pysznego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak