Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane cytryny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 2 duże
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
majonez 2 łyżki
natka pietruszki
kapary całe Smak
sól i pieprz

Porada

Jeśli nie znacie takiego połączenia, tzn.cytryny z tuńczykiem to polecamy wypróbować...

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane cytryny

Cytryny sparzyłem wrzątkiem, przekroiłem na równe połówki. Wydrążyłem je , miąższ drobno pokroiłem. Natkę opłukałem, osuszyłem i pokroiłem.
Tuńczyka osączyłem z zalewy, podzieliłem na mniejsze kawałki.
Rybę wymieszałem z kawałkami miąższu cytryny, dodałem majonez i natkę.
Doprawiłem do smaku pieprzem i solą.
Napełniłem cytryny nadzieniem, wstawiłem do lodówki, aby podać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 22.05.2016 22:34
Super przystawka i pięknie podana :)
krokus 22.05.2016 21:35
Pomyslowo i smacznie
Ania321 22.05.2016 20:44
Fajny pomysł :)
mirosława4 22.05.2016 20:16
interesujący przepis wart wypróbowania
Wiktoria29 22.05.2016 20:08
ciekawy pomysł
Anna169Hosz 22.05.2016 18:29
Pomysłowy sposób na tuńczyka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak