Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny cukier puder: miętowy i z bzu lilak
Listki mięty obmyć, osuszyć ręcznikiem i zmielić razem z cukrem w młynku do mielenia kawy. Cukier nie zmieli się idealnie ale za to nabierze pięknego zielonego koloru. Zmielony cukier wysypać na papier do pieczenia i odczekać aż będzie suchy. Zmielić jeszcze raz na drobny pył. Wsypać do słoiczka i dokładniej zamknąć. idealne do posypania placków lub jako dodatek do herbaty.
Cukier puder z bzu lilak
Świeżo zerwane kwiaty zmielić razem z cukrem w młynku do mielenia kawy. Cukier nie zmieli się idealnie ale za to nabierze pięknego fioletowego koloru. Zmielony cukier wysypać na papier do pieczenia i odczekać aż będzie suchy. Zmielić jeszcze raz na drobny pył. Wsypać do słoiczka i dokładniej zamknąć. idealne do posypania placków lub jako dodatek do herbaty.