Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej i rzodkiewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
rzodkiewki 120 gram
szczypiorek pęczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej i rzodkiewki

Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy do miski.
Rzodkiewki myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy w drobną kostkę.
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Do sałatki dodajemy na koniec majonez,kwaśną śmietanę i przyprawy: sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy do ozdobnej miski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 21.05.2016 22:23
Moja ulubiona
gregor# 21.05.2016 20:11
Pyszna, lubię taką sałatkę
Aleksandra/Olcia 21.05.2016 19:34
mniam mniam
krokus 21.05.2016 18:53
pyszna z przyjemnością bym zjadła
Konczi 21.05.2016 17:23
pysznie wygląda
adelajda 21.05.2016 17:16
kolorowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak