Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciepłe tosty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo tostowe 2 kromki
jabłko 1
mleko 3,2% 5-6 łyek
masło 2-3 łyżki
dżem owocowy 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciepłe tosty

Jajka połączyć z mlekiem. W tak powstałej masie maczać tosty i smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron. Co jakiś czas dodawać masła aby tosty nie przyklejały się do dna. Tosty świetnie smakują z dżemem. Można również posypać je cukrem waniliowym czy polać jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 29.03.2012 09:26
dobre i szybkie
Barbara55 01.12.2011 11:11
super,ciepłe są najlepsze
kielcok1 24.10.2011 16:39
uwielbiam
Renataj 08.06.2011 23:52
Fajny przepis. Już wiem co zrobię jutro na śniadanie.
Damian19 16.11.2010 08:23
jeszcze cieple! :)
aginaa 23.09.2010 12:06
uwielbiam
marta639 17.09.2010 18:26
Oryginalne.
mehia 17.05.2010 08:02
dodane do mojej książki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak