Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purée pietruszkowe z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pietruszka 2
cebula szalotka 1
jabłko 1
śmietanka 36% 100 ml
mleko 3,2% 100 ml
masło 20 g
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Purée pietruszkowe z jabłkiem

Pietruszkę i jabłko obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Całość podsmażamy na maśle razem z posiekaną szalotką do miękkości (około 15 minut).
Dodajemy mleko i śmietankę, redukujemy do zgęstnienia.
Wszystko razem dokładnie blendujemy na aksamitne purée.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego :)! Bon Appetit :)!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 21.05.2016 20:14
Ciekawe połączenie smaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak