Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
olej do smażenia
kotlety schabowe 5 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe Eli

Umyte,osuszone kotlety potłuc tłuczkiem do mięsa na dość cienkie płaty.Każdy kotlet posypać z obu stron solą.pieprzem i czosnkiem granulowanym.Jajko rozbełtać,maczać w nim kotlety i panierować w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na średnim ogniu,na złoty kolor z obu stron.Smacznego!

Ja podałam kotlety z ziemniaczkami i kapustą zasmażaną (przepis w mojej galerii).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak