Kotlety schabowe Eli

Kotlety schabowe Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • kotlety schabowe

    5 (bez kości)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte,osuszone kotlety potłuc tłuczkiem do mięsa na dość cienkie płaty.Każdy kotlet posypać z obu stron solą.pieprzem i czosnkiem granulowanym.Jajko rozbełtać,maczać w nim kotlety i panierować w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na średnim ogniu,na złoty kolor z obu stron.Smacznego!

Ja podałam kotlety z ziemniaczkami i kapustą zasmażaną (przepis w mojej galerii).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat