Kapusta zasmażana Eli

Kapusta zasmażana Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 główki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • koperek

    1 pęczek
  • mąka pszenna

    2 płaskie łyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • smalec

    1 (ze skwarkami)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować,ugotować w słonej wodzie i odcedzić,ale nie do końca(tak żeby zostało trochę wody na dnie).Cebulę i koperek posiekać.Do kapusty dodać smalec ze skwarkami,cebulę,koperek,doprawić do smaku solą,pieprzem,octem i cukrem.Kapustę oprószyć mąką,wymieszać i zasmażyć.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat