Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delicja kokosowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny
jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka pszenna i ziemniaczana 0,5+0,5 szklanka
proszek do pieczenia 1 mały
kakao 3 łyżki
cukier puder 3 szklanki
mleko 2 szklanki
Kasia 1 kostka
galaretki owocowe 3 sztuki
herbatniki 3 paczki
polewa czekoladowa 1 opakowanie
wiórki kokosowe 20 dag
masa kokosowa

Przepis i sposób przygotowania na: delicja kokosowa

upiec biszkopt ciemny i odstawić do wystygnięcia zaparzamy kokos w mleku i odstawiamy do wystygnięcia miksujemy tłuszcz z cukrem i stopniowo dodajemy kokos następnie gotową masę kładziemy na biszkopt na wszystko wylewamy wcześniej galaretki rozpuszczone w trzech szklankach wody zgęstniałą galaretkę przykrywamy herbatnikami całość dekorujemy polewą czekoladową i wiórkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.07.2011 21:31
pyszne
Rogalik 01.05.2011 22:54
smaczny deser
Monika179
Monika179 06.09.2010 21:43
mniamm
christopher1 28.08.2010 12:06
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak