Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batonik domowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej kokosowy 60 g
kakao 1 łyżka
mleko w proszku 2 łyżki
żurawina suszona 2 łyżki
wiórki kokosowe 1 łyżka
ryż preparowany 30 g

Porada

Jeśli mamy w domu sportowca, można mleko w proszku zastąpić białkiem w proszku i mamy wtedy batoniki energetyczne :)

Przepis i sposób przygotowania na: Batonik domowy

Olej kokosowy rozpuszczam w kąpieli wodnej, następnie dodaję do niego kakao i mieszam dokładnie. Dodaję mleko w proszku i znowu mieszam żeby nie było grudek.

Pojemnik wielkości jak na kanapki wykładam folią aluminiową, wsypuje do niego żurawinę, kokos i ryż preparowany ( u mnie kasza jaglana preparowana).
Następnie wlewam masę czekoladową.
Docisnąć aby czekolada się dobrze rozprowadziła po całej powierzchni.
Wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 minut.

Po tym czasie wyjmujemy z zamrażalnika, ściągamy folię i kroimy w podłużne batoniki ( u mnie wyszło 5 sztuk).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.07.2016 21:12
Zabieram przepis
Wiktoria29 21.05.2016 20:26
fajny pomysł
Ola1984 21.05.2016 07:09
Kapitalnie wyglądają :)
Mama niejadka 20.05.2016 22:13
Fajny deser
krokus 20.05.2016 21:32
pyszne batoniki
benka 20.05.2016 19:29
Super batoniki :)
sezamek 20.05.2016 19:20
pyszna przekąska
noninka77 20.05.2016 19:18
Fajny przepis :)
Agnieszka-87-25 20.05.2016 18:32
bardzo apetyczny
pestka 20.05.2016 15:54
pyszny deser
Benita 20.05.2016 15:23
niebo dla podniebienia
Justi2401 20.05.2016 13:52
Pyszne słodkości :)
AZgotuj 20.05.2016 13:51
domowy najlepszy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak