Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z ananasa z solą pomarańczowo - waniliową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Carpaccio z ananasa

ananas świeży 1 mini
granat 25 g
mięta świeża siekana 1 łyżka
sezam czarny 1 łyżeczka

Sól pomarańczowo - waniliowa

Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat 50 g
skórka pomarańczowa 1
laska wanilii 1

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z ananasa z solą pomarańczowo - waniliową

Carpaccio z ananasa :

Ananasa obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki (nożem lub na krajalnicy). Wykładamy na talerzu i posypujemy solą pomarańczowo - waniliową.
Czarny sezam prażymy i posypujemy na nasze carpaccio.
Na wierzchu dekorujemy granatem i świeżo posiekaną miętą.

Sól pomarańczowo - waniliowa:

Sól, świeżo startą skórkę z pomarańczy i miąższ z laski wanilii łączymy i dokładnie mieszamy.
Pozostawiamy w otwartym pojemniczku na 1,5 - 2 godziny aż się "przegryzie" a wilgoć z pomarańczy i wanilii odparuje.
Sól gotowa do użycia.

Smacznego :)! Bon Appetit :)!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 20.05.2016 21:34
fajnie i smacznie
ilka01 20.05.2016 13:36
wygląda super :)
Futka 20.05.2016 13:19
Wspaniała i bardzo smakowita propozycja :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak