Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sól pomarańczowo - waniliowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat 50 g
skórka pomarańczowa 1
laska wanilii 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sól pomarańczowo - waniliowa

Sól, świeżo startą skórkę z pomarańczy i miąższ z laski wanilii łączymy i dokładnie mieszamy.
Pozostawiamy w otwartym pojemniczku na 1,5 - 2 godziny aż się "przegryzie" a wilgoć z pomarańczy i wanilii odparuje.
Sól gotowa do użycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 20.05.2016 21:35
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak