Gulasz z żąładków inaczej

Gulasz z żąładków inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki

    50 dag
  • śmietana 18-procentowa

    1 opakowanie
  • zielona pietruszka

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żoładki gotować z marchewką (2-3) i pietruszzką (2-3)aż zmiękną, odcedzić z płynu, ale nie wylewać go. Poczekać aż żołądki przestygną, pokroić je drobno i podsmażyć na łyżce oleju słonecznikowego z dodatkiem kostki cebulowej aż się zarumienią. Płyn z gotowania zabielić łyżką mąki i dodać śmietanę. Zalać podsmażone żołądki. Gotować kilka minut. Na koniec całość posypać spora ilością natki pietruszki. Gotowe

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat