Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żąładków inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki 50 dag
śmietana 18-procentowa 1 opakowanie
zielona pietruszka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żąładków inaczej

Żoładki gotować z marchewką (2-3) i pietruszzką (2-3)aż zmiękną, odcedzić z płynu, ale nie wylewać go. Poczekać aż żołądki przestygną, pokroić je drobno i podsmażyć na łyżce oleju słonecznikowego z dodatkiem kostki cebulowej aż się zarumienią. Płyn z gotowania zabielić łyżką mąki i dodać śmietanę. Zalać podsmażone żołądki. Gotować kilka minut. Na koniec całość posypać spora ilością natki pietruszki. Gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak