Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nutella jabłkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka winne 2 kg
cukier 40 dkg
cukier waniliowy 2 szt
biała czekolada 8 szt

Porada

Nutella z jabłek doskonale nadaje się do smarowania naleśników.

Przepis i sposób przygotowania na: Nutella jabłkowa




Jabłka obrać ze skorki, pokroić na drobne kawałki, wrzucić do garnka, wlać trochę wody i smażyć około 1 godz. Pozostawić do wystygnięcia.
Wystudzone zmiksować blenderem, wsypać cukier i cukier waniliowy, czekoladę, smażyć około pół godziny. Gorące nakładać do słoików, zakręcić słoiki, odwrócić do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia, przykryć kocem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 20.05.2016 22:25
8 sztuk to są całe czekolady.))
Ewa Wojtaszko 20.05.2016 14:55
oooo tego jeszcze nie próbowałam,nieźle !
bartek8585 19.05.2016 23:53
oo nie słyszałem o takiej . a te 8 sztuk czekolad masz na myśli tabliczki?
Habibi 19.05.2016 21:08
Od wielu lat białą wersję robię z bananami :)
dodi 19.05.2016 21:01
musi być pyszna, mniam
krokus 19.05.2016 20:51
ciekawi mnie jak smakuje,"kradnę "przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak