Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsiane babeczki z kokosowym nadzieniem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 125 g
banan 1 szt
miód 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
jogurt grecki 5 łyżek
wiórki kokosowe 5 łyżek
owoce dowolnie
tłuszcz do formy dowolnie

Porada

Potrzebujemy: miskę, blender z pojemnikiem i metalowymi ostrzami, formę do muffinek (ja użyłam silikonowej na 6 szt.)

Przepis i sposób przygotowania na: Owsiane babeczki z kokosowym nadzieniem

W misce rozgniatamy banana z miodem, dodajemy płatki i cynamon, mieszamy dokładnie. Jeśli trzeba, przygotowujemy formę do muffinek używając tłuszczu i mąki. Wgłębienia formy wyklejamy płatkową masą, dobrze ugniatając i robimy ‚miseczki’. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy do 15 minut, do stwardnienia miseczek. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. W blenderze miksujemy wiórki na ziarnisty proszek, mieszamy z jogurtem i ewentualnie cukrem. Nakładamy jogurt do wklęsłych babeczek uformowanych z płatków. Dekorujemy według uznania i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 24.05.2016 11:56
fajny pomysł
krokus 23.05.2016 21:33
zdrowy deser
benka 23.05.2016 18:50
Smaczny i zdrowy deser :)
Stenka 23.05.2016 16:38
smaczne, ładne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak