Podudzia z kurczaka

Podudzia z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak podudzia

    2
  • szafran

  • sól

  • pieprz

  • ocet

  • curry

  • papryka

  • margaryna

  • marynowane cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podudzia czyścimi, usuwamy tłuszcz. Nacieramy octem i solą. Przyprawiamy pieprzem, papryką, curry i szafranem. Polewamy sokiem z marynowanej cytryny. Do garnka dodajemy margarynę i wkładamy do piekarnika na 180 stopni na półtorej godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

14.11.2011 07:53
pycha

IlonaAlbertos

27.06.2011 23:25
Uwielbiam dania z drobiu

plocia

04.02.2011 23:00
każdy je ze smakiem zjada

marzencia2007

04.02.2011 16:47
mmm smaczne :)

annamariakowalczyk3

22.10.2010 23:07
pycha

SmakolykiJoanny

29.09.2010 09:09
faktycznie całkiem nowy przepis

js28

15.09.2010 16:56
muszę spróbować z tym nacieraniem octem :)

justyna111

05.09.2010 10:58
ciekawy przepis

krzyniu1984

24.08.2010 17:18
fajne zestawienie przypraw!

Natalia/tubisiek

24.08.2010 07:47
ciekawe, nigdy tak nie robiłam! muszę spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat