Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak podudzia 2
Szafran nitki Prymat
sól
pieprz
ocet
curry
papryka
margaryna
marynowane cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z kurczaka

Podudzia czyścimi, usuwamy tłuszcz. Nacieramy octem i solą. Przyprawiamy pieprzem, papryką, curry i szafranem. Polewamy sokiem z marynowanej cytryny. Do garnka dodajemy margarynę i wkładamy do piekarnika na 180 stopni na półtorej godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 14.11.2011 07:53
pycha
IlonaAlbertos 27.06.2011 23:25
Uwielbiam dania z drobiu
plocia 04.02.2011 23:00
każdy je ze smakiem zjada
marzencia2007 04.02.2011 16:47
mmm smaczne :)
annamariakowalczyk3 22.10.2010 23:07
pycha
SmakolykiJoanny 29.09.2010 09:09
faktycznie całkiem nowy przepis
js28 15.09.2010 16:56
muszę spróbować z tym nacieraniem octem :)
justyna111 05.09.2010 10:58
ciekawy przepis
krzyniu1984 24.08.2010 17:18
fajne zestawienie przypraw!
Natalia/tubisiek 24.08.2010 07:47
ciekawe, nigdy tak nie robiłam! muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak