Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto brokułowo-orzechowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
orzechy włoskie 2 duże garście
czosnek 4 ząbki
parmezan starty 3 łyżki
oliwa 2-3 łyżki
sól i pieprz

Porada

Potrzebujemy: garnek, miskę, dziadka do orzechów, patelnię, tarkę o małych oczkach, blender ręczny

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto brokułowo-orzechowe

Orzechy rozłupujemy, czyścimy i prażymy na suchej patelni aż zaczną wydzielać aromat, po czym studzimy. Brokuł rozdzielamy na różyczki, myjemy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku; studzimy. W misce mieszamy brokułowe różyczki, orzechy, obrane ząbki czosnku i starty ser, dolewamy oliwę. Blendujemy wszystko razem na gładką lub prawie gładką masę (wedle uznania). Obficie doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 19.05.2016 23:56
ooo jaki fajny pomysł. Ciekawe jak smakuje
Urszula Świeca 19.05.2016 20:36
Moje smaki.))
ada.la 19.05.2016 20:23
ciekawe połaczenie
sezamek 19.05.2016 20:12
superrr :)
2milutka 19.05.2016 19:45
musi być obłędne!
Adamorek 19.05.2016 18:29
dość ciekawy przepis
mikrusiak 19.05.2016 17:49
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak