Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser topiony z czarnuszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 1 kg
jajko 1 szt
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ser topiony z czarnuszką

Ser rozdrabniamy widelcem i zostawiamy pod ściereczką na dobę. Następnego dnia dodajemy łyżeczkę sody oczyszczonej i odstawiamy jeszcze na 3 godziny. Następnie ser w szklanej misce wstawiamy na garnek z wodą na mały ogień (gotujemy na parze). Raz po raz mieszamy. Gdy ser zrobi się lejący dodajemy jajko, sól i czarnuszkę. Mieszamy wszystko dokładnie i zostawiamy na ogniu jeszcze chwilę do całkowitego połączenia się składników. Można jeść na ciepło i na zimno. Przetrzymujemy w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 18.05.2016 10:23
bardzo lubię taki serek
Róża1 17.05.2016 23:52
uwielbiam czarnuszkę :-)
krokus 17.05.2016 19:32
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak