Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z żurawiną i octem balsamicznym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 500g ( po obraniu)
żurawina suszona 75 g
ocet balsamiczny 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Buraczki można podawać na ciepło i na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z żurawiną i octem balsamicznym

Buraki myjemy , gotujemy potem obieramy i ścieramy na średniej tarce jarzynowej.
Żurawinę zalewamy gorącą wodą, chwilę mieszamy i odlewamy wodę.
Do startych buraków dodajemy żurawinę , łyżkę mąki, cukier, sól ,pieprz do smaku i chwilę dusimy na patelni.
Dolewamy ocet i dalej dusimy ok. 5-10 minut
Podajemy jako samodzielne danie lub sałatka do obiadu, czy grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 19:34
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak