Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z polędwicy wołowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 gramów
żółtko jajek 3 sztuki
cebula 2 sztuki
ogórki kiszone 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z polędwicy wołowej

Mięso opłukać i zmielić. Cebulę i ogórka pokroić w drobną kosteczkę. Jajko sparzyć. Mięso podzielić na trzy części. Każdą przełożyć na osobny talerz lub do miseczki. Mięso „uklepać” i w środku zrobić dziurkę. Wbić w nią żółtko. Po bokach pospać cebulą i ogórkiem. Przypraw każdy używa według swojego smaku, doprawiając, gdy miesza całą zawartość talerza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 19:41
smaczny tatar

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak