Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
por jasnozielona część kawałek
masło klarowane 1 łyżka
brukselka 0,5 kg
kasza jaglana 3 łyżki
przyprawa uniwersalna naturalna 1 łyżeczka
śmietana 30% 100 g
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 duże szczypty
natka pietruszki do posypania
grzanki do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselką

Kroki postępowania

1

Cebulę i pora obrać i pokroić. Wrzucić do garnka z masłem klarowanym i lekko przesmażyć.
Krok 1 - Zupa z brukselką foto
2

Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści, umyć, pokroić na 4, wrzucić do garnka, wlać wodę i dodać przyprawę warzywną.
Krok 2 - Zupa z brukselką foto
3

Wsypać kaszę jaglaną i gotować do miękkości brukselki.
Krok 3 - Zupa z brukselką foto
4

Do garnka wlać śmietankę, zmiksować zupę na krem. Doprawić do smaku solą ziołową, pieprzem, gałką muszkatołową (użyłam świeżo tartej). Zagotować.
Krok 4 - Zupa z brukselką foto
5

Zupę rozlać do miseczek, posypać grzankami i natką, od razu podawać
Krok 5 - Zupa z brukselką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 22.06.2017 07:39
apetyczna zdrowa i smaczna
krokus 17.05.2016 20:00
lubie brukselke
pestka 17.05.2016 13:33
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak