Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana młoda kapusta z mięsem

5.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 500 g
kapusta 2-3 główki (młoda kapusta)
cebula 3-4 szt
bulion warzywny 300 ml
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki
koper świeży 1 pęczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana młoda kapusta z mięsem

Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Mięso oczyszczamy i również kroimy w kostkę. Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i podsmażamy kilka minut. Dodajemy mięso i smażymy aż mięso będzie miękkie.
Kapustę oczyszczamy przekrawamy na pół i szatkujemy. Dodajemy do mięsa i przesmażamy ok. 5-6 minut. Po tym czasie wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Na koniec dodajemy masło i posiekany koperek. Kapustę dusimy/smażymy jeszcze ok. 15-20 minut aż będzie miękka, a nadmiar płynów odparuje.

Kapustę podajemy z młodymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 11:31
uwielbiam młodą kapustę , ale takiej z mięsem nie jadłam jeszcze
agaK. 17.05.2016 10:41
Fajna, pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak