Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolkowe brownie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

fasolka adzuki 1 szklanka
czekolada gorzka 100 g
kakao 6 łyżek
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
cukier 160 g
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej roślinny 3 łyżki

Dekoracja

bita śmietana w sprayu
wiśnie z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolkowe brownie

Kroki postępowania

1
Fasolkę adzuki zalać wodą i odstawić na noc. Odcedzić i zalać świeżą wodą. Fasolkę gotować ok. 40 minut do miękkości. Odcedzić i pozostawić do wystudzenia.
Krok 1 - Fasolkowe brownie foto
2
Czekoladę roztopić w mikrofali lub kąpieli wodnej i razem z innymi składnikami (fasolka, cukier, kakao, jajka, kawa rozpuszczalna, proszek do pieczenia, olej) zblendować na gładką masę.
Krok 2 - Fasolkowe brownie foto
3
Gotową masę przełożyć do formy do pieczenia (średnica 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok. 25 minut. Brownie wystudzić, pokroić w trójkąty i przed podaniem udekorować bitą śmietaną i wiśniami z kompotu.
Krok 3 - Fasolkowe brownie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 12:14
smacznie tutaj
mirosława4 16.05.2016 18:00
poproszę porcyjkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak