Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dirt cake w pucharkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Warstwa ciasteczkowa

markizy 400 gram
banan 1 sztuka
mleko 1/3 szklanki
serek mascarpone 2 łyżki

Krem

śmietana kremówka 200 gram
cukier puder 1/3 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżka
serek mascarpone 100 gram
kakao do posypania
płatki czekoadowe
żelki

Porada

Oryginalny i baaaaardzo smaczny deser nie tylko dla dzieciaków. Polecam

Przepis i sposób przygotowania na: Dirt cake w pucharkach

Ciasteczka pokruszyć w rozdrabniaczu, bądź pokruszyć wałkiem do ciasta. Zmiksować mleko z serkiem i bananem. Wymieszać z okruszkami ciastek na gęstą masę.
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, dodać serek mascarpone i zmiksować na gładki krem.
Na dno 4 pucharków kłaść połowę masę ciasteczkowej, następnie kłaść trochę kremu i przykryć całość delikatnie pozostałą masą ciasteczkową.
Udekorować kakao, czekoladą w płatkach i żelkami- dżdżownicami. Schłodzić min. 1 godzinę w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 18.05.2016 10:04
pomysłowy deserek
krokus 17.05.2016 19:45
wygląda świetnie
cukiereczek 17.05.2016 17:20
prosty i ciekawy deser
Damiano
Damiano 17.05.2016 16:51
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak