Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4-5
boczek wędzony 5 dag
sól i pieprz do smaku
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć go na patelni następnie dodać kwaszoną kapustę i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. W tym czasie rozpuścić bulionetkę w wodzie i dodać zawartość patelni. Gotować do miękkości. Na końcu doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 21.08.2011 12:39
uwielbiam kapuśniaczek :)
Margo1 24.08.2010 14:56
lubię różne kapusniaczki, ale najbardziej z kapusty kiszonej
aginaa 24.08.2010 11:47
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak