Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulled pork

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
olej 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulled pork

Kroki postępowania

1

Mięso umyć, osuszyć, włożyć do rękawa do pieczenia. Posypać papryką słodką, ostrą i wędzoną oraz solą, natrzeć mięso dokładnie.
Krok 1 - Pulled pork foto
2

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wrzucić do mięsa, polać olejem i natrzeć kolejny raz. Rękaw zawiązać i włożyć na całą noc do lodówki.
Krok 2 - Pulled pork foto
3

Następnego dnia piec ok 9 godzin w 100 stopniach. Po wystudzenia mięsa poszarpać dwoma widelcami.

Podawać z surówkami i pieczywem, jako 'wędlina' do kanapek
Krok 3 - Pulled pork foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 14.05.2016 22:53
smaczne mięsko
krokus 14.05.2016 20:14
robiłam , pychotka :)
Motorek 14.05.2016 19:08
Pyszności.
Aleksandra/Olcia 14.05.2016 18:35
mmniam,idealna na obiad,kanapkę czy domowy fast food
KORAL 14.05.2016 18:28
Świetne mięsko , dobrze zrobione :)
IKrakowianka 14.05.2016 18:28
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak