Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Focaccia z serem i cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 400 gram
woda 1.1/4 szklanki
drożdże świeże 40 gram
cukier 1 łyżka płaska
sól 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
ser żółty 50 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
olej 4 łyżki
sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Focaccia z serem i cebulą

Kroki postępowania

1
Ser pokroić w kostkę.
Krok 1 - Focaccia z serem i cebulą foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na dwóch łyżkach oleju.
Krok 2 - Focaccia z serem i cebulą foto
3
Ciepłą wodę wlać do miski, dodać cukier, drożdże i dwie łyżki mąki. Wymieszać i poczekać aż drożdże ruszą. Dodać mąkę, zioła, sól i wyrobić ciasto. Pod koniec dodać ser i cebulę. Wyrobić i zostawić na pół godziny do porośnięcia.
Krok 3 - Focaccia z serem i cebulą foto
4
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem i dłońmi rozciągnąć ciasto na całą blachę. Posmarować resztą oleju i palcami zrobić wgłębienia, posypać sezamem.
Krok 4 - Focaccia z serem i cebulą foto
5
Piekarnik włączyć na 180 stopni. Gdy temperatura wzrośnie do 60 stopni wstawić ciasto i piec do zrumienienia.
Krok 5 - Focaccia z serem i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.05.2016 09:46
Pyszna przekąska :)
krokus 14.05.2016 21:16
pycha, aż chce sie zjeśc
sezamek 14.05.2016 19:01
z pewnością wypróbuję. super przepis.
noninka77 14.05.2016 17:00
Mmmm.....pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak