Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

placki do tortilli 4 szt
serek śmietankowy 1 opakowanie
orzechy włoskie 1 szklanka
słonecznik łuskany 1/2 szklanki
sałata masłowa 1 główka
papryka czerwona 1 szt
pstrąg wędzony 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami

Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.

Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z nasionami słonecznika. Następnie układamy Liście sałaty, pokrojona w słupki czerwoną paprykę i kawałki wędzonego pstrąga. Zawijamy jeden z boków w rulon. Kroimy ostrym nożem na 2 kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 01.06.2016 23:38
bardzo dziękuję za miłe komentarze :)
RenataZ-et 14.05.2016 16:00
super przekąska
ilka01 14.05.2016 11:04
super danie :)
Madzai 14.05.2016 09:54
Pysznie się zapowiada
bertpvd 13.05.2016 22:24
uwielbiam wrapy
krokus 13.05.2016 22:03
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak