Zupa ryżowo- mleczna

Zupa ryżowo- mleczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    1 litr
  • ryż

    15 dag
  • śmietana

    100 ml
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • woda

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować i osolić ją. Ugotować na niej ryz. Mleko zagotować w oddzielnym garnku. Na mleko przecierać przez sitko ryż, wymieszać, doprawić do smaku solą i cukrem. Przed podaniem doprawić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

07.02.2013 17:18
smaczna :)

Juleczka20

27.02.2012 12:17
lubię taką zupkę

kielcok1

23.10.2011 15:41
mniam

rakow2

08.04.2011 15:36
nie dla mnie

Iwusia

22.11.2010 19:45
super zupka :)

marta639

17.09.2010 18:25
Fantastyczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat