Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowo- mleczna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 litr
ryż 15 dag
śmietana 100 ml
cukier 2 łyżki
sól 1 szczypta
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowo- mleczna

Wodę zagotować i osolić ją. Ugotować na niej ryz. Mleko zagotować w oddzielnym garnku. Na mleko przecierać przez sitko ryż, wymieszać, doprawić do smaku solą i cukrem. Przed podaniem doprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.02.2013 17:18
smaczna :)
Juleczka20 27.02.2012 12:17
lubię taką zupkę
kielcok1 23.10.2011 15:41
mniam
rakow2
rakow2 08.04.2011 15:36
nie dla mnie
Iwusia 22.11.2010 19:45
super zupka :)
marta639 17.09.2010 18:25
Fantastyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak