Pieczone koreczki z bakłażanów i pomidorów

Pieczone koreczki z bakłażanów i pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    500 g
  • mozzarella w kulce

    250 g
  • bakłażan

    500 g
  • mąka

    4 łyżki
  • olej

    6 łyżek
  • sól i pieprz

  • bazylia świeża

  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pomidory po umyciu i usunięciu nasad ogonków razem z serem pokroiłem w plasterki.
Naoliwiłem blaszkę. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 250 stopni C.

Bakłażany umyłem, oczyściłem, pokroiłem w plastry grubości palca, obtoczyłem w mące.
Smażyłem na rozgrzanym oleju przez 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu, osączyłem na papierowym ręczniku , doprawiłem solą i pieprzem.
Rozłożyłem je na blaszce, każdy kawałek przykryłem plastrem pomidora i sera.Koreczki zapiekałem przez 15 minut na środkowym poziomie piekarnika, nawiew 220 stopni C. Podałem ugarnirowane listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (76)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

AsiaaK

13.09.2017 23:24
swietna przekaska :)

IgraszkiLosu

06.07.2017 10:32
pyszne i ciekawe danie <3

JulkaTomeczek

25.06.2017 13:49
Same pyszności

Ada-Gaba

19.06.2017 11:36
pyszne danie

Ania67

16.06.2017 14:14
Na pewno wypróbuję ten przepis

endzi

07.05.2017 08:16
super pomysł

agnieszka214

28.04.2017 21:01
Pysznie i kolorowo

Edita

26.04.2017 17:45
fajna przekaska

Jolanta40

21.04.2017 10:18
jakie apetyczne zdjęcia !

Róża1

15.03.2017 13:59
Świetny pomysł !!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat