Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jogurtowa z gruszką i malinami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt owocowy 150 g
cukier 1 miarka ( kubek po jogurcie)
olej 1 miarka ( kubek po jogurcie)
mąka 3 miarki ( kubek po jogurcie)
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 30 g
skórka z cytryny 1 szt
dżem malinowy 100 g
gruszka nashi 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jogurtowa z gruszką i malinami

Jogurt, olej, jajka, cukier i cukier waniliowy mieszamy drewnianą łyżką na gładko.

Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec mieszania dodajemy startą skórkę ze sparzonej cytryny.

Ciasto wylewamy do formy (12x31 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

Na środku ciasta, małą łyżeczką, umieszczamy dżem. Następnie na zakładkę układamy obrane w ósemki gruszki.

Ciasto pieczemy 40 min w temperaturze 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 14.05.2016 11:47
zapewne jest smaczna
Justi2401 14.05.2016 10:45
Ale ładna babeczka :)
Krystyna32 14.05.2016 09:34
pyszności :)
krokus 13.05.2016 21:56
gruszki, maliny.....pychotka
afrodyta 13.05.2016 21:45
Pięknie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak