Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jabłkami (z kuchni austriackiej)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
mleko 1/8 litra
woda gazowana 1/8 litra
jajko 3 szt
olej do smażenia
cukier puder do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jabłkami (z kuchni austriackiej)

Wykonanie:
Z podanych składników wymieszać cisto naleśnikowe i połączyć z startymi jabłkami. Rozgrzać olej na patelni smażyć grubości 1 cm z obu stron na rumiano. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 13.05.2016 22:09
apetyczne naleśniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak