Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
szpinak świeży lub mrożony 450 g.
czosnek 2 ząbki
jajko 4 szt.
sól i pieprz do smaku
Nadzienie:
serek kanapkowy biały 200 g.
łosoś wędzony plastry 150 g.
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ze szpinakiem

Szpinak rozmrozić i poddusić na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku . Dusić tak długo aż odparuje płyn potem odstawić z ognia do całkowitego wystudzenia . Po wystudzeniu wymieszać szpinak z żółtkami a białka ubić na sztywno i dodać do masy szpinakowej delikatnie wymieszać łyżką tak aby powstała jednolita masa , całość wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec w 200 st. ok. 15-20 min. Po upieczeniu dokładnie wystudzić ciasto , posmarować je serkiem kremowym typu almette po całej powierzchni a na serek ułożyć plastry wędzonego łososia i po wierzchu posypać ziołami prowansalskimi . Gotową roladę ciasno zwinąć zabezpieczyć folią spożywczą lub aluminiową i wstawić do lodówki aby zastygła i następnego dnia się dobrze kroiła w niezbyt grube plasterki ok. 0,5 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.01.2017 11:28
bardzo dobra
pestka 30.11.2016 08:59
bardzo smaczna
gosia56 13.06.2016 10:23
pyszna rolada;)
Wiesława1 14.05.2016 09:21
Bardzo lubimy
krokus 13.05.2016 22:24
smaczna rolada
Janina 13.05.2016 21:22
Świetna rolada;))
Urszula Świeca 13.05.2016 19:03
Robiłam podobną, jest fajna.))
gosia561 13.05.2016 17:20
ładny ma przekrój
adelajda 13.05.2016 15:38
musi być smaczna :)
Małgorzata Pin 13.05.2016 13:31
Wiem jak smakuje więc polecam, jest rewelacyjna.
Futka 13.05.2016 12:54
Bardzo smakowita rolada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak