Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierniczki palce lizać

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

10 dag miodu
100 ml mleka
1 łyżeczka proszeku do pieczenia,
2 łyżeczki przyprawy korzennej
jajko
1/4 kostki masła
20 dag cukru
3 szklanki mąki

Przepis i sposób przygotowania na: pierniczki palce lizać

Miód podgrzać z przyprawą korzenną, masłem i cukrem. Następnie ostudzić, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajko i wyrobić ciasto. Schłodzić je w lodówce przez 60 minut, następnie rozwałkować, wykrawać pierniczki, układać je na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez 15 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 24.09.2010 17:37
wspaniałe pierniczki: z Torunia?
Łucja1 23.09.2010 16:47
rewelacyjne pierniczki!
Beata73 16.09.2010 17:54
Racja! palce lizać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak