Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1/2 opakowania
czosnek 2 ząbki
grzyby maślaki 20 dag
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
masło klarowane 1 łyżka
śmietana 30% 1/2 szklanki
pierś z kurczaka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Ugotowany odcedzamy i przelewamy zina wodą. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki solimy doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem. Maślaki oczyszczamy i kroimy w kawałki. Na maśle podsmażamy kurczaka, dodajemy grzyby. smażymy ok 5 min. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy. Dolewamy śmietanę. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czosnek niedźwiedzi kroimy drobno i dodajemy do potrawy mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 01.01.2017 12:05
super danie
Anna169Hosz 04.09.2016 20:40
Fajne jedzonko.
krokus 12.05.2016 22:32
wszystko co lubię jest w tym daniu
olkaaa 12.05.2016 21:02
ciekawy pomysł
agnieszka214 12.05.2016 18:58
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak