Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna
Jajka ubić z majonezem, dodać ser starty na grubych oczkach, wymieszać. Formę 20x32 wysmarować tłuszczem i wyścielić papierem pergaminowym ale brązowym, gdyż od niego ciasto lepiej odstaje. Wylać masę do formy i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 30 min. Pierś z kurczaka rozbić, posypać przyprawami. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na oleju, dodać pieczarki pokrojone w kostkę, razem poddusić.
Na wystudzonym cieście ułożyć piersi z kurczaka, na to odcedzone pieczarki, posypać żółtym serem. Zwinąć w roladę. Roladę zawinąć w papier w którym piekło się ciasto i włożyć w rękaw do pieczenia. Piec 30 min w tem. 180 stopni. Upieczoną roladkę położyć na półmisek .