Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok z czarnych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg czarnych porzeczek
szkl. cukru
2 szkl. wody

Przepis i sposób przygotowania na: sok z czarnych porzeczek

owoce przebieramy płuczemy. wodę z cukrem zagotowujemy. gdy cukier całkowicie się rozpuści wrzucamy owoce i gotujemy całość na ostrym ogniu przez 5 min. gorący sok przelewamy przez sito wyłożone kilkakrotnie złożoną gazą lekko odciskamy natychmiast przelawamy do butelek zamykamy i pasteryzujemy przez 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja1 19.09.2010 18:16
aromatyczny i bogaty w witaminę c!
Beata73 12.09.2010 14:57
bardzo zdrowy i smaczny sok!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak