Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi w bułce tartej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
masło 1/2 kostki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi w bułce tartej

1. Ze szparagów usunąć zdrewniałe twarde końce, można je odłamać lub uciąć za pomocą noża (ok 2 cm od spodu szparaga).
2. Szparagi ugotować w osolonym wrzątku ok 8-10 min.
3. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę tartą, smażyć do jej przybrunacenia.
4. Dodać ugotowane szparagi, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 10.05.2016 21:19
Smaczne danie.))
Wacław 10.05.2016 18:42
bardzo dobre :-)
Justi2401 10.05.2016 18:22
Proste, a jakie pyszne :)
gosia561 10.05.2016 17:24
prawdziwy smak wiosny
Wafelek2601 10.05.2016 15:20
Bardzo lubię
tobi1989 10.05.2016 11:36
Lubię takie :)
Anna169Hosz 10.05.2016 09:43
Proste i pyszne.
pestka 10.05.2016 08:56
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak