Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone papryki z makaronem „ryż” i jajkiem sadzonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 1/2 szklanki
papryka żółta 1
papryka zielona 1
parówki 2
jajko 4
ser żółty 4 plastry
ser żółty starty 4 łyżki
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone papryki z makaronem „ryż” i jajkiem sadzonym

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Papryki przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia oraz polewamy oliwą i przyprawiamy solą. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół). Następnie do środka nakładamy do środka plaster żółtego sera, krążki pokrojonej parówki i porcję makaronu, w której formujemy zagłębienie. Wbijamy jajko, posypujemy startym żółtym serem i znów zapiekamy 20 minut w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół). Gotowe papryki podjemy posypane świeżym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.06.2017 06:55
na pewno pysznie smakują
IwonaKa 18.05.2016 23:03
pyszne danie
Pani Domu 11.05.2016 13:07
wygląda to bardzo ciekawie i smacznie
krokus 10.05.2016 21:57
Fajny pomysł na paprykę
Bernadeta1 10.05.2016 18:44
smaczne jedzonko
Ewa Wojtaszko 10.05.2016 15:43
niezły pomysł
2milutka 10.05.2016 08:21
Pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak