Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z kalafiora

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 350 g
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko 3,2% 125 ml
cebula biała 150 g
masło klarowane 20 g
natka pietruszki 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z kalafiora

Kalafiora gotujemy al dente a następnie drobno siekamy. Cebulę również drobno siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy do kalafiora. Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy z nadmiaru mleka, rozdrabniamy i oddajemy do kalafiora i cebuli. Dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formujemy kotleciki.panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 13.05.2016 09:21
nigdy nie robiłam i muszę to zmienić
Iwusia 12.05.2016 23:00
wspaniałe są takie kotleciki
krokus 12.05.2016 22:37
lubię takie kotleciki
IKrakowianka 12.05.2016 22:25
bardzo smaczne kotleciki
Urszula Świeca 12.05.2016 21:10
Moje smaki.))
Bernadeta1 12.05.2016 18:13
lubię takie, smaczne
joannaa24 12.05.2016 17:28
Bardzo lubię takie kotleciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak