Ogórki z fasolą i cebulą w zalewie

Ogórki z fasolą i cebulą w zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórków gruntowych

    2,5 kg
  • fasoli szparagowej

    1,5 kg
  • cebuli czosnkowej

    80 dag
  • octu

    220 ml
  • koncentratu pomidorowego

    45 dag
  • miodu

    5 łyżek
  • soli

    5 łyżek
  • cukru

    1 i 3/4 szklanki
  • olej

    150 ml
  • pieprz biały mielony

    do smaku
  • przyprawa curry

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Fasolę umyć, odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Blanszować przez 10 minut i przelać zimną wodą. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Warzywa wymieszać.

Przygotować zalewę: zagotować olej, ocet, cukier, miód, koncentrat pomidorowy, sól i pozostałe przyprawy. Ciepłą zalewę połączyć z warzywami. Odstawić na 4 godziny.

Przełożyć przygotowane warzywa do wyparzonych słoików. Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 12 minut. Bardzo smaczny dodatek do dań obiadowych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasienka23

09.01.2012 10:05
ciekawe

Ela15

14.06.2011 12:17
pycha

cukiereczek

26.05.2011 11:08
super

IlonaAlbertos

08.01.2011 21:25
Ciekawy przepis :)

Ewa111

24.08.2010 17:44
ciekawe, nigdy nie robiłam takich ogórkow

cichor

24.08.2010 08:30
całkiem ciekawy przepis i za pewne smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat