Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z łososia z jajecznym farszem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 30 dag
jajko 3 sztuki
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyzeczka
koperek 1/2 pęczka
cebula 1/2 sztuki
jogurt naturalny 2 łyżeczki
majonez 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z łososia z jajecznym farszem

Kroki postępowania

1
Łososia wyjmujemy z opakowania, skrapiamy sokiem z cytryny , ukałdamy na dwa prostkoątne płaty na desce. Jajka gotujemy na twardo, zimne trzemy na tarce jarzynowej
Krok 1 - Roladka z łososia z jajecznym farszem foto
2
łaczymy z posiakaną cebulką oraz koperkiem lub natką, dodajemy jogurt, majonez oraz chrzan, solimy i doprawiamy pieprzem do smaku, mieszamy na pastę.
Krok 2 - Roladka z łososia z jajecznym farszem foto
3
Rozsmarowujemy po równo na łososiu zawijamy delikatnie w rulon, układamy na talerzu, chłodzmy w lodówce, przed podaniem dekorujemy plastrekami cytryny i koperkiem.
Krok 3 - Roladka z łososia z jajecznym farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 08.05.2016 12:29
zjadłabym z checia
ada.la 07.05.2016 22:50
rolada wygląda doskonale
Ada-Gaba 07.05.2016 21:53
Pyszne roladki
krokus 07.05.2016 19:53
łososia to ja zawsze i w każdej ilości
mirosława4 07.05.2016 18:32
zjadłabym taką
AZgotuj 07.05.2016 18:17
bardzo smaczne:)
Mama niejadka 07.05.2016 17:22
Pyszne roladki
Urszula Świeca 07.05.2016 17:10
Pyszna roladka.))
Aleksandra/Olcia 07.05.2016 16:14
pyszna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak