Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone ciasto

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 g
cukier 1 szkl
olej 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 30% 200 ml
śmietan fix 2 szt
granat 0,5 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: zielone ciasto

Szpinak odmrażamy - najlepiej żeby był typu brykiet. Jeżeli mamy liście - blendujemy. Miksujemy jajka z cukrem, dodajemy olej. .Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i mieszamy delikatnie łyżką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1 godzinę do suchego patyczka. Po wystudzeniu zcinamy wierzch ciasta i kruszymy. Przygotowujemy masę: ubijamy śmietanę ze śmietan fixem i cukrem waniliowym. Na ciasto wykładamy masę, a na nią pokruszone kawałki ciasta. Wierzch dekorujemy owocami granatu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 06.05.2016 23:30
fajny i ciekawy przepis
Pani Domu 06.05.2016 13:17
świetne ciacho
Justi2401 06.05.2016 10:28
Pięknie wygląda :)
Róża1 06.05.2016 10:21
ślicznie wygląda:-)
dodi 06.05.2016 09:44
ale pięknie wygląda
2milutka 06.05.2016 09:33
pyszne i apetyczne!
Małgorzata92 06.05.2016 08:10
Świetnie wygląda :)
Urszula Świeca 05.05.2016 22:32
Ciekawy przepis.))
mirosława4 05.05.2016 22:30
apetyczne !
agnieszka214 05.05.2016 22:14
Wspaniałe ciasto fajny kolor
gosia1988 05.05.2016 22:03
Super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak