Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1 litr
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • śmietana

    100 ml
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać,pieczarki drobno pokroić i razem smażyć na oleju. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do wrzącego bulionu dodajemy ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pieczarki z cebulą, gdy ziemniaki będą miękkie i warzywa doprawiamy solą i pieprzem.Łączymy ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

06.09.2013 00:05
często gotuję,lubie pieczarkową

krysia50

07.06.2012 00:35
Pyszna jest zupa pieczarkowa

Agnik

29.08.2011 16:01
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat