Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
śmietana 100 ml
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Cebulę drobno posiekać,pieczarki drobno pokroić i razem smażyć na oleju. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do wrzącego bulionu dodajemy ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pieczarki z cebulą, gdy ziemniaki będą miękkie i warzywa doprawiamy solą i pieprzem.Łączymy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 06.09.2013 00:05
często gotuję,lubie pieczarkową
krysia50 07.06.2012 00:35
Pyszna jest zupa pieczarkowa
Agnik 29.08.2011 16:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak