Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z boczkiem w cieście francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 10 sztuk
boczek wędzony 10 plasterków
ciasto francuskie opakowanie
jajko 1
ziarna sezamu 1 łyżka

Porada

Szparagi w cieście francuskim to pomysł na szybką przystawkę na ciepło lub na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z boczkiem w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Szparagi myję pod bieżącą wodą , osuszam odłamuję zdrewniałe końcówki około 1/3 od dołu.
Krok 1 - Szparagi z boczkiem w cieście francuskim foto
2
Wszystkie szparagi owijam cienkimi plasterkami wędzonego boczku .
Krok 2 - Szparagi z boczkiem w cieście francuskim foto
3
Ciasto francuskie kroję na 10 pasków mniej więcej 2 centymetrowe. Każdego szparaga owijam paskiem ciasta.
Krok 3 - Szparagi z boczkiem w cieście francuskim foto
4
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, układam na niej szparagi. Jajko roztrzepuję widelcem, smaruję pędzelkiem wszystkie szparagi, posypuję ziarnami sezamu. Piekę w 210 stopniach przez 15-20 min. Do zrumienienia ciasta.
Krok 4 - Szparagi z boczkiem w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 25.09.2016 13:54
Ale fajne i całkiem inne.
trufelek 04.09.2016 19:49
Prosto i smacznie :)
RenataZ-et 05.05.2016 19:51
świetne przekąska
Bernadeta1 05.05.2016 18:13
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak