Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron al tonno (z tuńczykiem i kaparami)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 g
cebula 1/2 szt
oliwa do smażenia
kapary całe Smak 3 łyżki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
oregano 1/2 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 2 lyżki

Porada

Można użyć dowolnego makaronu-świetnie pasować będzie spaghetti. Na koniec można posypać tartym parmezanem.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron al tonno (z tuńczykiem i kaparami)

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno pokroić.
Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić na patelnię, lekko zeszklić, po czym dodać kapary- całość chwilę smażyć.
Krok 1 - Makaron al tonno (z tuńczykiem i kaparami) foto
2
Dorzucić pomidory, doprawić ziolami solą i pieprzem. gotować ok. 6-7 min.
Następnie dodać tuńczyka mi delikatnie wymieszać, podgrzać
Krok 2 - Makaron al tonno (z tuńczykiem i kaparami) foto
3
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu.
Wrzucić makaron do sosu, wymieszać, podgrzać.
Przełożyć na talerze.
Posypać posiekaną natką.
Smacznego!!!
Krok 3 - Makaron al tonno (z tuńczykiem i kaparami) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak