Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica wegańska (tofucznica)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tofu 150 gram
groszek zielony 1 garść
cebula 1
papryka czerwona 1
koper świeży 1/2 pęczka
sos sojowy 1 łyżka
sól i pieprz
oliwa 1/2 łyżki
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica wegańska (tofucznica)

Tofu osącz na sitku,przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem. Dodaj kurkumę,posiekany koperek,sól,pieprz i dokładnie wymieszaj.
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oliwię. Do cebuli dodaj posiekaną w kostkę paprykę i groszek. Smaż jeszcze przez chwilę,po czym dodaj tofu. Smaż przez następne 3 minuty,pamiętając aby od czasu do czasu przemieszać.
Na koniec dodaj sos sojowy,wymieszaj i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.05.2016 18:57
ładnie wygląda
IKrakowianka 05.05.2016 20:10
ciekawy przepis
Ola1984 05.05.2016 18:12
Bardzo fajna propozycja na śniadanie :)
Justi2401 05.05.2016 15:20
Wygląda bardzo smacznie.
Ewelina1991 05.05.2016 15:12
kusi wyglądem ;-)
Agnieszka-87-25 05.05.2016 14:33
ładne kolorowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak